Afscheidsfotografie Uitvaartfotografie


 In iedere traan van verdriet 

glinstert een mooie herinnering 


Mijn interesse in afscheidsfotografie kwam in 2017 terug. Een hele goede vriendin en haar zoontje kwamen om bij een ongeluk. Bij hun uitvaart was een fotograaf aanwezig. Toen ik dat zag wist ik: dat is wat ik ook wil doen!  
   

Waarom Afscheidsfotografie?  

Waarom zou je foto's willen van zo'n verdrietig moment in je leven?  Ben uit eigen ervaring erachter gekomen hoe fijn en bijzonder het is om foto's terug te zien. Je leeft in een roes, er moet heel veel geregeld worden, de dagen zijn heel intens en merkte dat er veel aan mij voorbij gegaan was. Dat ik later samen de foto's terug bekeek waren er natuurlijk de tranen, maar we raakten ook met elkaar in gesprek en haalden herinneringen op. Natuurlijk hadden we verdriet en was het onwerkelijk. De foto's hebben mij een herinnering, troost, liefde, maar ook een vertederde glimlach gegeven. Het gaf me veel steun en heeft me zeker ook geholpen om het verdriet een speciaal plekje te geven. 


Je zet toch geen huilende mensen op de foto? 

Nee inderdaad, ik probeer de liefde en troost tussen de mensen die aanwezig zijn vast te leggen, maar ook de rituelen en de glimlach van iemand die zich iets moois herinnert of vertedering van een moment. 

Ook voor de personen die om wat voor reden dan ook er niet aanwezig kunnen zijn, kunnen de foto's afscheid heel waardevol zijn.  

Ik heb de opleiding Documentair afscheidsfotografie afgerond en ik blijf me op dit gebied verder ontwikkelen. Dit om nog beter voorbereid te zijn en om voor u een zo bijzonder mogelijk naslagwerk te kunnen afleveren.  

U hoeft niet alleen de uitvaart zelf vast te leggen. Ook kan ik:

  • aanwezig zijn bij de verzorging van jullie dierbare 
  • verven van de deksel door kinderen 
  • de condoleance
  • dichten van de kist 
  • herdenkingsdienst 
  • napraten na de begrafenis of uitvaart
  • eigenlijk is niets te gek! 

Ik ben er voor u die dag(en), loop de dag mee en u hoeft verder nergens aan te denken. 

Ik maak foto's zonder flits en de camera is zo goed als stil waardoor u nauwelijks zult merken dat er een fotograaf aanwezig is.

Neem gerust contact op als u vragen heeft.   

Afscheid nemen is niet loslaten 
Het is een andere manier van vasthouden