Over mij

Ik ben Sonja van Tartwijk en een trotse moeder van een dochter en een zoon.  Samen met 2 honden wonen we in een klein dorpje in West-Friesland.  

Fotografie is niet vreemd voor mij. Mijn vader en moeder maakten altijd al veel foto's en fotoboeken. Zelf had ik als tiener altijd een fototoestel. Ik kocht al heel snel een digitale compact camera en heb heel lang foto's gemaakt op goed geluk met vaak het gevoel meer te willen dan de camera kan.   

In 2017 veranderde dit. Heb een “echte” fotocamera geleend om te ontdekken of dit echt was wat ik wilde. Was na een week al op zoek naar een camera voor mezelf!  

Heb meteen een basiscursus gevolgd om mijn camera te leren kennen en wilde alleen maar meer. Heb mee gedaan met workshops,een schriftelijke cursus gevolgd voor beroepsfotograaf en opleiding afgerond van documentair afscheidsfotografie. Daardoor heb ik in heel veel verschillende specialisme foto's gemaakt zoals; zwangerschap, babyshoot, portretten, sportfotografie, dieren en natuur, een bruiloft, concerten van koren met solo's, smash cake, evenementen als koningsdag, feesten, carnaval, bedrijf en een gezin volgen in hun dagelijkse bezigheden. 

Ik vind het altijd weer een eer dat ik als "buitenstaander" van zo dichtbij deze bijzondere momenten mag vastleggen. 

Verder houd ik naast fotografie van lezen, haken, kleding maken en creatief bezig zijn. Soms pak ik mijn gitaar en ga lekker muziek maken. 

Ik probeer met mijn foto's een verhaal te vertellen en de reacties, liefde en emoties vastleggen.  

Lieve groet Sonja